Lövbiff Yakiniku

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Japansk favorit som går snabbt och lätt med lövbiff.

Ingredienser

  • 2 dl jasminris
  • 6 lövbiffar
  • ½ dl japansk soja
  • 3 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk farinsocker
  • 5 salladslökar
  • 1 burk böngroddar, ca 280 g
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Strimla lövbiffen.
    3. Blanda soja, ingefära, riven vitlök, sesamolja och farinsocker. Marinera köttet i 10 min.
    4. Strimla salladslöken. Sila av groddarna.
    5. Stek köttet snabbt i het panna, tillsätt salladslök och böngroddar mot slutet. Salta och peppra.
    6. Servera med ris och asiatisk gurksallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    karan95 3 september 2011

    Fungerar detta med högrev?

    mortenw 12 april 2012

    Super har blivit min frus favorrit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben