Lövbiffbörsar med potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Fyllda lövbiffbörsar med mozzarellaost och soltorkade tomater serveras med en krämig potatisgratäng

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff á 125 g
  • 100 g mozzarellaost
  • 4 soltorkade tomater
  • ½ kruka basilika
  • Smör till stekning
  • Potatisgratäng
  • 1 kg potatis
  • 1 strimlad purjolök (lätt förvälld)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Varva i en smord form potatis, purjolök, vitlök och kryddor. Blanda grädde med vatten, smaka av med kryddor, häll det över potatisen och hyvla smör mycket tunt över. Grädda i 200 grader ca 1 timme eller tills potatisen mjuknat och fått fin färg.
    2. Strax innan gratängen är klar så banka ut de rumstempererade filéerna lätt. Skär mozzarellan i mindre bitar och blanda med strimlade tomater och hackade basilikablad. Salta och peppra filéerna, lägg på fyllningen på ena halvan, vik ihop till en paket och tryck till lite i kanterna.
    3. Stek lövbiffpaketen i smör i en het stekpanna knappt 1 minut per sida. Lägg dem på potatisgratängen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben