Lövbiffgryta med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Supergod gryta, med mycket smak!

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 1 msk soja
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk mjöl
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsgrädde (mini)
  • 2 tsk soja
  • 1 dl färsk basilika
  • Pinjenötter (rostade)
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och blanda med 1 msk soja. Strimla tomaterna och skala och hacka vitlöken.
    2. Bryn köttet i stekpanna och tillsätt vitlöken. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt vattnet under omrörning. Smula ner köttbuljongtärningen och låt småputtra ca 5 minuter.
    3. Tillsätt tomatpuré, grädde, 2 tsk soja, och soltorkade tomater. Koka upp.
    4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Strö över basilika och pinjenötter. Servera med klyftpotatis och en sallad
    5. (ibland fuskar jag och använder fryst basilika , som jag blandar ner i grytan men det blir lika gott ändå)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben