Lövbiffspanna med svamp

Serverar: 4 portioner

Champinjoner, lök och ädelost - vilken underbar röra till lövbiffen och pastan. Under tiden som pastan kokar gör du denna snabblagade panna

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1½ msk konc kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 150 g ädelost
  • Persilja
  • Valfri pasta
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffarna i strimlor. Skiva svampen. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken.
    2. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet. Salta och peppra. Flytta över köttet till en gryta. Fräs svampen i stekpannan och häll över i grytan.
    3. Fräs löken och vitlöken mjuk i pannan. Slå på vatten och fond, koka ett par minuter tills vätskan reducerat till ca 1 dl. Häll i grädde, smula i ost, salta och peppra.
    4. Häll såsen i grytan över kött och svamp och låt småkoka ett par minuter. Hacka persilja och strö över. Servera med pasta och sallad. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Elin_H 16 september 2010

    De här receptet är kanongott och enkelt, testade det ur en allers tidning ;), så du få 5 stjärnor! :)

    ros 16 september 2010

    Visst är det gott och smidigt att göra! Ha en bra dag! Mvh Ros

    ros 22 januari 2011

    Det passar lika bra till klyftpotatis och ris Lycka till! Ha det så gött!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben