Lorentzsons bästa sås till midsommarsillen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

Ett såsrecept som min mamma fick med sig från Ingermanland.

Ingredienser

  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 msk senap
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl grädde
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 3-4 msk spad av matjessill
  • Instruktioner

    Skala och dela äggen gula/vita. Mosa äggulan med senapen i en bunke eller glasskål. Blanda i grädde och gräddfil. Enklast är det med ballongvisp, för att få det välblandat. Finfördela äggvitan med gaffel eller äggskärare. Blanda i. Finhacka eller klipp gräslök fint. Blanda i. Häll i sillspad, smaka av. Tillsätt eventuellt mer sillspad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben