Lottas glutenfria mördegstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Denna tårta brukar jag göra glutenfri, men det går att använda vanligt mjöl också. En fantastiskt god tårta som är enkel att göra, kan det bli bättre??? Du kan med fördel lägga samman tårtan 1-2 dagar innan den ska serveras.

Ingredienser

  • Drygt 2 hg glutenfri finmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljkräm av marsantyp
  • Hallon eller jordgubbssylt
  • Vispad grädde
  • Bär till dekoration, t ex hallon, vinbär, björnbär eller kiwi
  • Instruktioner

    Rör smör och socker och ägg en stund. Tillsätt mix blandat med bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspapper till 3 st bottnar. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna. Bred sylt på ena botten, vaniljkräm på nästa, grädde och bär överst.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben