Lumumba, dubbla romkakakor

Serverar: 25 portioner

Goda dubbla romkakor som innehåller Dansukker mörkt muscovadoråsocker och som namnet förtäljer, rom givetvis!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl Dansukker mörkt muscovadoråsocker
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • 2 msk kakao
  • 1 ägg
  • 150 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 50 g osaltat smör
  • 1 dl Dansukker råsocker flor
  • 1 msk mörk rom
  • 100 g smält choklad
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till ½ cm tjocklek och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
    4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa de resterande kakorna i chokladen. Ställ på galler. Strö silverkulor på kakorna innan chokladen stelnat. Lägg de garnerade kakorna ovanpå kakorna med fyllning. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Champinjontomat 13 december 2015

    Ska man verkligen blanda chokladen med olja och inte smör? Blir den inte kladdig med olja?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben