Lunchmuffins med grönsaker

Serverar: 12 portioner

Matiga muffins som är lite nyttigare än traditionella muffins. Kanon till soppa eller som mellanmål eller på picnicken eller till en buffé.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl filmjölk (eller naturell yogurt)
  • 3 1/1 dl olja , gärna oliv
  • Tillsats
  • 2 rivna morötter och purjolök
  • Eller
  • soltorkade tomater, klippta i mindre bitar
  • Eller
  • paprika, skuren i bitar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 gr
    2. Blandade torra ingredienserna och grönsakerna.
    3. Vispa upp äggen och blanda i vatten, filmjölk (eller yogurt) och olja.
    4. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen. Blanda väl men arbeta inte degen längre än vad som behövs.
    5. Klicka degen i ca 12 större formar. Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben