Lunchpizza ala viktväktarna

Serverar: 4 portioner

6,5 p / port.

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g jäst
  • 1 ½ dl vatten 37 grader
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk olja
  • Fyllningen
  • 2-5 msk chilisås tycke och smak
  • 2 msk tomatpuré osötad
  • 50 g salami tunt skivad, max 33% fett
  • 30 g fetaost max 16%
  • 3 tomater
  • 2 dl ost riven, max 17%
  • 1 msk basilika färsk, eller halva mängden torkad
  • 1 msk oregano färsk, eller halva mängden torkad
  • 12 oliver svarta, i lag
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i den ljumma vätskan. Rör i det mesta av mjölet och lite salt, arbeta ihop till en smidig, ganska lös deg. Jäs 30 min under handduk.
    2. Tag upp degen och arbeta in resten av mjölet. Kavla ut den på bakpappersklädd plåt till en drygt 35 cm rund platta, låt den vila under handduk 10 min. Förbered fyllningen under tiden.
    3. Täck ytan med olja blandad med chilisås och tomatpuré. Strimla och strö på salamin och smula över fetaost. Lägg på bitar av skivad tomat, strö på ost och örtkryddor. Grädda 15-18 min. Lägg på oliver och gärna lite extra färskt kryddgrönt.
    4. Servera pizzan med en stor grönsallad

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben