Lussebullar med fullkorn

Serverar: 35 portioner

Lika goda som mellanmål som till lucia!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 250 g Arla köket Kesella kvarg lätt
  • 2 påsar saffran, ca 1 g
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 15 – 16 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 2 dl russin
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 15 min.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 35 kusar eller bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben