Lussebullar special

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Goda, saftiga och helt underbara

Ingredienser

  • Degen
  • 50 g jäst
  • 2 paket saffran
  • 1 sockerbit
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 250 g margarin (rumsvarmt)
  • 12 dl vetemjöl
  • ev 1 msk klar sprit
  • Fyllning
  • 100 g malda mandlar
  • 250 g mandelmassa
  • 100 g margarin
  • 1 ägg till pensling och pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i bunke och häll i strösockret. Värm mjölken till 37 grader och slå i det i sockeret och jästen. Blanda ut väl. Stöt saffranet med sockerbiten och häll ev i den klara spriten och slå det i bunken. Tillsätt sedan smöret i klickar och vetemjölet. Blanda väldigt väl, till dagen börjar släppa från bunken.
    2. Låt sedan jäsa i 1 timme.
    3. Under tiden hacka sönder mandlarna tillsammans med mandelmassan (gärna i en matberedare) låt sedan stå framme till utbaket.
    4. Baka ut lussebullarna som en vanlig bulldeg och bred på mandelmasse blandingen och rulla ihop, skär sedan 1 1/2 till 2 cm tjocka bullar. Och lägg de i bullformar och låt jäsa ytterligare i 1 timme.
    5. Sätt nu på ugnen på ca 200 grader.
    6. När bullarna jäst färdigt,pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och in i ugnen ca 10-12 minuter.
    7. Lycak till!!!

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben