Lussekatter för diabetiker

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 1 g saffran (=2pkt)
  • 1 1/2 dl kesella (=1/2 burk)
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Smält margarinet. Tillsätt mjölk och vatten, värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan i bunken. Tillsätt salt, socker, saffran, kesella och det mesta mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i c:a 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta ev. in mer mjöl. Forma bullar av olika slag.Låt jäsa i 20-30 min. Pensla med ägg. Grädda i 250 grader i c:a 10 minuter. Det här receptet passar bra till vanliga bullar också, uteslut då saffran och ta t.ex. kanel eller kardemumma istället.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben