Lyxig glace au four med apelsin och hallon

Serverar: 8 portioner

Sött, kallt, varmt och frasigt - allt på en gång! Glutenfri.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 1 apelsin
  • 2 äggulor
  • Fyllning
  • ½ liter vaniljglass
  • 125 g mascarpone
  • 1 apelsin
  • 125 g hallon
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Eventuellt lite florsocker
  • Servering
  • Apelsiner
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en cirkel ca 15 cm i diameter. Smörj den med lite matfett.
    2. Riv mandelmassan och det yttersta skalet av apelsinen. Använd resten av apelsinen till fyllningen. Vispa ner äggulorna i mandelmassan/apelsinskalet. Bred ut smeten i den uppritade cirkeln. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna på galler.
    3. Rör ihop glassen med mascarponen, lättast om glassen är lite halvtinad. Frys glassen så att den blir bredbar. Bred glassen över botten. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen tills den ska gräddas.
    4. Sätt ugnen på 250 grader med grillelementet på.
    5. Skala apelsinen och skär i hinnfria klyftor. Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård marängsmet. Lägg bottnen på en plåt. Lägg apelsinklyftor och hallon på glassen. Bred över marängsmeten.
    6. Sätt in i nedre delen av ugnen 2-4 minuter eller tills marängen fått fin färg. Eller pudra på florsocker och bränn av marängen med en liten gasolbrännare.
    7. Servera genast tillsammans med apelsinklyftor och hallon!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben