Lyxig italiensk semifreddo

Serverar: 10-12 portioner

Ännu en jordgubbsdröm från Allers ... Har ännu inte hunnit testa dem alla, men när jag får tid så!

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 4 ägg
  • 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g italienska mandelskorpor, biscotti
  • 5 dl färska grovhackade jordgubbar
  • Garnering
  • Några färska jordgubbar
  • 1/2 dl grovhackad pistagemandel
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i varmt vattenbad eller mikrougn. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Vispa gulorna och sockret till en ljus och porös smet.
    2. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten.
    3. Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna med varsam hand.
    4. Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst (= semifreddo).
    5. Djupfryser du glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme före servering. Garnera med bär och mandel vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben