Lyxig laxgratäng med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt gott! En av barnens favoriter när deras kompisar kommer på middag!

Ingredienser

  • 12 mjöliga potatisar
  • 3 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port (1 påse) hollandaisesås pulver
  • 25 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • 150 g räkor i lag
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lätt saltat vatten. Slå av vattnet och tillsätt margarin, ägg och lite mjölk i taget. Vispa eller mosa potatisen och tillsätt mjölk efter önskvärd konststens inte för lös. Ställ åt sidan.
    3. Laxen: Lägg laxen i mitten av en smord gratängform.
    4. Såsen: Blanda i hollansaise såspulvret i den kalla mjölken, koka upp och låt sjuda i 30 sekunder. Tillsätt margarinet vispa tills det smält.
    5. Räkorna: Slå av räkorna och blanda ner i såsen, såsen får inte koka nu då blir räkorna sega.
    6. Lägg potatismoset runt laxen så att det blir som en mur runt laxen. Töm såsen med räkorna i över laxen och stoppa in i ugnen i ca 30 minuter eller tills laxen är färdig och potatismoset har fått en fin färg.
    7. Servera en blandad grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben