Lyxiga myntagrottor med choklad och hallon

Serverar: 35-40 portioner

Dessa småkakor lever verkligen upp till sitt namn.

Ingredienser

  • 200 g smör, mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 kruka Swegro färsk mynta, hackad
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl chokladmarmelad
  • ½ dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, vaniljsocker och socker, vitt och poröst med elvisp. Vänd i citronskal och hackad mynta.
    3. Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg, nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
    4. Rulla valnötsstora bollar och lägg i småkaksformar.
    5. Blanda chokladmarmelad (recept på marmeladen finns på min sida) och hallonsylt. Eller om du hittar i någon livsmedelsaffär Olof Viktors Choklad- och hallonmarmelad.
    6. Tryck ner ett finger i mitten av varje kaka. Fyll hålen med marmelad och syltblandningen.
    7. Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben