Lyxlasagne

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Klart godaste receptet jag någonsin ätit. Min fru började gråta en gång när jag utan hennes vetskap ätit upp resterna! (Jag gjorde en ny omgång ett par dagar senare)

Ingredienser

  • 2-3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 morötter
  • olivolja
  • 1 kg köttfärs
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk torkad chilipeppar
  • 0,5 liter tomatjuice
  • 1 matsked balsamvinäger
  • 1 tärning köttbuljong
  • lasagneplattor
  • 50-100 g parmesanost
  • 375 g mozzarella
  • 10 blad färsk basilika
  • 10 soltorkade tomater i olja (gärna Riddarhielms)
  • 1 burk krossade tomater
  • 50 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 9 dl mjölk
  • salt, muskotnöt (malen)
  • Instruktioner

    Finhacka lök, vitlök och morötter och fräs i lite olivolja. Tillsätt köttfärs som genomsteks. Krydda med salt, peppar och chilipeppar. Tillsätt tomatjuice, balsamvinäger och buljongtärning och låt puttra på svag värme tills all vätska har försvunnit. Sätt ugnen på 250 grader. Bechamelsås:Smält smöret, rör ned vetemjöl och tillsätt mjölk, lite åt gången och låt koka upp tills det tjocknar. Salta och spetsa med muskot. Smörj en stor djup form. Fyll botten med köttfärs och bechamelsås och täck med lasagneplattor. Gör nya lager och lägg även till parmesanost i små tärningar, skivad mozzarella, soltorkad tomat och basilika. Häll krossad tomat över det översta lagret med köttfärs, bechamelsås och mozzarella och ugnsbaka i ca 29 minuter, tills ytan har fått fin färg. Låt stå 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skogsdunge 2 juni 2012

    Jätte god lasagne:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben