Lyxlasagne med sting

Serverar: 6 portioner

Älskad t o m av de som i vanliga fall INTE gillar lasagne. Måste prövas .........

Ingredienser

  • 1 pkt spenatlasagneplattor
  • 800 g nötfärs, 10%
  • 2 burkar krossade tomater med vitlök
  • 375 g stuvad spenat, tinad
  • 1 burk Kesella naturell, 1 %
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter i slantar
  • Ostsås
  • 3 påsar ostsås, Blå Band
  • 1 påse riven ost, 12 %
  • Instruktioner

    1. Bryn nötfärs med lök, vitlök och morötter. Tillsätt sambal oelek, svartpeppar, salt och pressad vitlök. Rör ner de krossade tomaterna och låt såsen sjuda ihop.
    2. Gör ostsåsen enligt beskrivning på påsarna, använd gärna lättmjölk.
    3. Smörj en ugnsfast form, bottna med lite ostsås och lägg på ett lager lasagneplattor, täck med kesella, lägg på nya plattor, täck med spenat, lägg nya plattor, täck med köttfärssås, lägg nya plattor, täck med köttfärssås och avsluta med ett lager plattor.
    4. Strö över riven ost och häll ostsåsen över det hela. Såsen ska fukta de översta plattorna annars blir det lätt brända. Ös med sked! Grädda lasagnen i ugn, 220 gr, cirka 20 minuter. Täck med folie om ytan verkar bli bränd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben