Lyxlasagne med spenat, linser och getost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En jättegod vegetarisk lasagne som jag hittade för ett par år sedan i Risentas "Lilla bönboken". Getosten kan bytas mot feta ost .

Ingredienser

  • 1 pkt bladspenat (hel och halvtinad á 250g)
  • 2 burkar minifraiche (á 2 dl 5%)
  • 175 g fransk getost (rulle)
  • Salt
  • svartpeppar (nymald)
  • ½ tsk mald muskot
  • 2 pkt krossade tomater, á 500g
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 14 lasagneplattor
  • 3 dl kokta små linser
  • Instruktioner

    1. Skär spenatblocket i stora bitar. Blanda med minifraiche, smulad getost, ½ tsk salt, muskot och nymald svartpeppar. Blanda samman krossade tomater, basilikan och 1 tsk salt.
    2. Smörj en lasagneform.
    3. Börja med en bottenskyla tomatkross, täck med lasagneplattor. Bred ut 1/3 av spenatblandningen och 1 dl linser samt en liten skvätt tomatkross. Upprepa två gånger. Avsluta med lasagneplattor och ett rejält lager tomatkross.
    4. Grädda i ugn 225 grader ca 25-30 min. Låt stå och samla smak ca 15 min före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben