Lyxlasagne med trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagad

Ingredienser

  • 2½ dl torkade trattkantareller
  • Smör till stekning och formen
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde 15%
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 dl kesella
  • 12 färska lasagneplattor (ca 250 g)
  • Instruktioner

    1.Sätt ugnen på 200 grader. 2.Blötlägg svampen i ca 15 min och spara blötläggningsvattnet. Krama vattnet ur kantarellerna och hacka dem gorvt. 3.Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs svampen lätt, krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt koka ihop något. Späd eventuellt med lite av det sparade blötläggningsvattnet. 4.Rör samman osten med creme fraicheen och kesellan. 5.Smörj en eldfast form, börja med att bre lite av kesellablandningen i botten på formen. 6.Täck med ett lager lasangeplattor, häll på hälften av svampsåsen. Klicka lite av kesellablandningen över, lägg på ett lager lasangeplattor. Häll på resten av svampsåsen och några klickar av kesellan.Täck med ett sista lager plattor och bre på kesellan som är kvar, hyvla ev. lite smör över. 7.Grädda lasangen i ugnen i ca 20 min. Servera med en enkel sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben