Fläskfilé med trattkantareller

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagad rätt som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 100 g torkade tomater inlagda i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • Sås
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 30 g torkade trattkantareller
  • 1 tsk curry
  • 2 msk smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Smält smöret, ta kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet, samt curry, se till att det blir en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen, tillsätt mjölk och grädde, smula också ner trattkantarellerna. Låt såsen koka upp under ständig omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter, fortsätt röra. Smaka av med salt och peppar.
    2. Putsa fläskfilén, skär den i centimetertjocka skivor. Skär lökarna i klyftor. Stek filéskivorna, salta och peppra dem. Lägg dem på ett serveringsfat. Stek lökklyftorna mjuka och fräs vitlöken. Lägg i tomaterna så de blir varma. Fördela lök, vitlök och tomater över filén. Häll såsen över. Servera med t ex klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben