Lyxlasagne med skaldjur

Serverar: 4 portioner

Kräftstjärtar, räkor och musslor finns i denna lyxiga lasagne!

Ingredienser

  • Ca 9 lasagneplattor
  • 3 tomater
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 burk blåmusslor i lag
  • 300 g räkor med skal
  • 1 dl hackad dill
  • Bechamélsås
  • 6 dl mjölk
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 50 g smör el margarin
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljongtärning och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås. Tillsätt matfettet och rör om. Rör ner den rivna osten och rör tills den har smält. Smaka av med salt och peppar.
    2. Låt kräftstjärtar och blåmusslor rinna av. Skala räkorna. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka dillen.
    3. Lägg ca 3 lasagneplattor i botten på en smord eldfast form. Fördela hälften av tomathacket, kräftstjärtar, blåmusslor, räkor och hackad dill. Bred 1/3 av såsen över. Täck med 3 lasagneplattor.
    4. Fördela resterande tomat, dill och skaldjur. Bred cirka hälften av såsen över och täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resterande sås och strö riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben