Lättlagad lyxlasagne med trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Kantarellerna kan bytas ut mot färska champinjoner.

Ingredienser

  • 2½ dl torkade trattkantareller
  • Smör till stekning och formen
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kesella
  • 12 färska lasagneplattor, ca 250 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blötlägg svampen i ca 15 minuter och spara blötläggningsvattnet. Krama vattnet ur kantarellerna och hacka dem grovt.
    2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs svampen lätt. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt koka ihop något. Spä eventuellt med lite av det sparade blötläggningsvattnet.
    3. Rör samman osten med crème fraichen och kesellan.
    4. Smörj en eldfast form. Börja med att bre lite av kesellablandningen i botten av formen. Täck med ett lager lasagneplattor. Häll på hälften av svampsåsen. Klicka lite av kesellablandningen över. Lägg på ett lager lasagneplattor. Häll på resten av svampsåsen och några klickar av kesellan. Täck med ett sista lager plattor och bre på kesellan som är kvar. Hyvla eventuellt lite smör över.
    5. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben