Lyxpasta med tomatpesto

Underbara smaker! Sååå god pastarätt med lax och räkor!

Ingredienser

  • 400 g bred bandspagetti
  • 300 g räkor med skal
  • 300 g färsk lax
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 20 g ruccolasallad
  • 1 dl hackad basilika och persilja
  • Hyvlad parmesan
  • Tomatpesto
  • 4 inlagda soltorkade tomater
  • 10 basilikablad
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Håll pastan varm när den är färdig.
    2. Tomatpesto: Kör tomaterna, basilikan och oljan till en slät sås i matberedare eller mixer. Skala och pressa i vitlöken. riv parmesanosten och blanda ner i såsen.
    3. Skala räkorna och skär laxen i mindre bitar. Stek i lite olivolja och krydda med salt och peppar.
    4. Blanda pastan med ruccolan, örterna, laxen och räkorna. Klicka tomatpeston över och servera med lite hyvlad parmesanost på toppen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben