Saras tomatpesto

Egen pesto är betydligt godare än färdig på burk. Det kostar lite mer, men är värt vartenda öre. Kan varieras i konsistens och styrka som man vill. Receptet är mest en vägledning, då resultatet till stor del beror på ingrediensernas kvalitet och smakstyrka, så här gäller det att smaka av. God som pastasås eller som tillbehör till kött, fågel och grönt.

Ingredienser

  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 50 g pinje- eller valnötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1-2 stora vitlöksklyftor
  • 50 g färskriven parmesan
  • salt
  • peppar
  • ca 1/2 -1 dl olivolja
  • Instruktioner

    Klipp tomaterna i bitar, krossa nötterna lite och lägg alla ingredienser i en skål. Ett tips är att spara lite av allt, så att smaken kan finjusteras sen. Häll bara i lite olivolja till att börja med, så att du även kan justera konsistensen. Använd stavmixern, och kör till önskad konsistens. Smaka av tills du är nöjd, kolla ev i kylskåpet och stoppa i vad du har hemma - en tomat, lite paprika eller chilisås. Sen var det klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben