En lite annorlunda pesto mot den traditionella, med mildare basilikasmak men med mer bett. God som pasta- eller dipsås.
Ingredienser
1 kruka basilika
2 chili
250 g cocktailtomater
80 g mandel (skållad)
70 g pinjenötter
200 g parmesanost
1 dl olivolja
Ev 250 g ricotta
Instruktioner
- Mixa parmesan, pinjenötter och mandel tills det är finfördelat.
- Tillsätt den urkärnade chilin, basilikan och tomaterna och mixa tills du har en jämn smet.
- Häll i oljan i en tunn stråle medans mixern går på låg fart. Om det behövs tillsätter du mer olja, jag vill ha min pesto lite tjock. På samma sett använd mer chili eller basilika om du föredrar mer av någon smak.
- Här brukar jag dela peston på hälften och den ena halvan blandar jag med ricottan, den andra använder jag som den är.
- Servera till nykokt pasta eller som dipsås. Eller om du har en annan bra idé.
Liknande recept
Kommentarer (0)