Lyxpasta med biff och Dijonsås

Serverar: 4 portioner

Mycket god varmrätt som garanterat blir omtalad ett tag framöver. God som bjudmat eller snabb och lätt som mys-i-soffan-käk.

Ingredienser

  • 650 g pasta (helst Penne)
  • 4 hg biffkött
  • 3-4 hg färska champinjoner
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 5 msk Dijon senap
  • 3 msk mjölk
  • 1 msk mjöl eller redningsmjöl
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olja/smör
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika
  • Instruktioner

    1, Skiva champinjonerna, stek dom i stekpanna med smör och lite olja. 2, Strimla biffköttet och stek upp det efter champinjonerna. Krydda med salt, peppar. 3, Koka pastan under tiden. Saltat vattnet rikligt. 4, Blanda kött och champinjoner och häll över grädden.5, Blanda separat mjölk och mjöl. Rör ner i såsen. Klicka sedan i Dijonsenapen och rör runt. 6, Krydda med lite basilika, salt och peppar. Pressa till slut i två vitlöksklyftor och smaka av.7, När pastan är klar och "röran" är färdig, balndas detta i stor skål, servera med bröd och en fräsh sallad. Helt underbart gott!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben