Lyxvåfflor med rom

Serverar: 4-6 portioner

Våfflor behöver inte bara serveras med söta tillbehör, servera dem gärna som här tillsammans med rom, gräddfil eller crème fraiche. En perfekt förätt.

Ingredienser

  • 125 g smör + smör till formen
  • 4 ägg
  • 5 dl gräddmjölk, 2½ dl mjölk och 2½ dl vispgrädde
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 rödlökar
  • 200 g rom av valfri sort, gärna löjrom
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • ½ knippe dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna något. Separera äggen i gulor och vitor.
    2. Vispa äggulor och gräddmjölk. Banda mjöl och bakpulver. Blanda det sedan med äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten innan våfflorna ska gräddas. Smörj gärna järnet till första våfflan.
    4. Skala och finhacka eller skiva löken. Dekorera våfflorna med rom, gräddfil/crème fraiche, lök och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben