Maccaroni bolognese

Serverar: 4 portioner

Mustig och god "köttfärssås" till din favoritpasta...

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 4 msk morot, hackad
  • 1½ dl selleri, hackad
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 500 g blandfärs 70/30
  • 125 g rökt skinka, fintärnad
  • 125 g kycklinglever, finhackad
  • 1½ dl rött vin
  • 800 g burktomater, hela
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 basilikablad, valfritt
  • 5 dl köttbuljong
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Parmesanost, efter smak
  • 4 port makaroner som du gillar
  • Instruktioner

    1. Stek lök, morot och selleri på låg värme i olja/smör, tills löken blir transparant.
    2. Lägg i köttfärs, skinka och kycklinglever, använd en gaffel för att ”mosa” kött på låg värme.
    3. Slå på vin och låt koka in. Slå på tomater och tomatpuré, lägg i basilikablad.
    4. Höj värmen så det sjuder och tillsätt 2/3 delar av buljongen.
    5. Sjud i 2-3 timmar under omrörning, späd med mer buljong om det behövs.
    6. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokta makaroner. Osthyvla över lite parmesanost - och njut av din pasta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben