Maccheroni alla Siciliana

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Vegetarisk - men absolut ingen smalmat. Aubergine, ost och pasta varvas med god tomatsås.

Ingredienser

  • 1 pkt pasta (penne eller rigatoni)
  • 2 auberginer (ca 4 hg)
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 1,5-2 hg riven ost (smakrik)
  • 1 tsk basilika
  • Olja
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg i en skål med 2 msk salt. Låt stå en timme för att dra ur vattnet. Låt rinna av.
    2. Sätt ugnen på 200º.
    3. Skär tomaterna grovt, spara spadet. Hacka persiljan.
    4. Häll oljan i en kastrull på stark värme. Fräs vitlöken en kort stund - får ej bli brynt. Blanda i tomaterna med spadet, hackad persilja, basilika, 0,5 tsk salt och svartpeppar. Koka på stark värme utan lock tills den tjocknar.
    5. Koka pastan.
    6. Stek auberginen i olja och lite smör. Torka av.
    7. Smörj en ugnsfast form.
    8. Lägg i hälften av pastan, strö över riven ost, ett lager aubergine, ost. Varva sedan hälften av tomatröran, ost, resten av pastan, ost, resten av tomatröran och slutligen rejält med riven ost och klicka över lite smör.
    9. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
    10. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben