Min kålpudding alla siciliana.

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Nostalgi från barndomens dagar, då kålpudding ej var en favorit!

Ingredienser

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 3 morötter
  • ½ lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Kikkoman soja
  • Färs
  • 600g blandfärs
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Fräs strimlad kål med grovstrimlade morötteroch skivad lök i smör och olivolja. Rör om tills allt blir glansigt. Tillsätt buljong och låt puttra på svag värme, ca 20 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt kallna.
    2. Färsen: Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt svälla ca 10 min.
    3. Blanda i färs, ägg, hackad lök, kryddor och yoghurt och arbeta färsen väl.
    4. Rör i ca hälften av kålblandningen. Forma en limpa och lägg i smord form. Lägg resten av kålen ovanpå samt några smörklickar. Stek strax under mitten i ugnen ca 50 min.
    5. Låt svalna något och skär i skivor. Buon appetito!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben