Macka med krämig kikärtsröra

Serverar: 4 portioner

En krämig röra, sprängfylld med smak. Snåla inte med tabascon, lite hetta gör den här mackan bara godare! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 1½ dl äggfri majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 stjälk selleri, finhackad
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 dl majskorn
  • Några droppar tabasco
  • ½ citron, saften
  • 4 salladsblad
  • 4 skivor grovt bröd, eventuellt glutenfritt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Mixa dem lätt i en matberedare eller hacka grovt. Blanda ihop med övriga ingredienser.
    2. Fyll brödskivorna med röran och salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben