Mad Dog's Barbecue Sauce

Serverar: 10 portioner

Den här grillsåsen är god till både fläsk-, nöt- och kycklingkött. Pensla på litet av såsen mot slutet av grillningen och servera resten till. Av en sats blir det ca 7 dl sås som håller sig en vecka i kylen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk farin
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl mörk sirap
  • 1/2 dl worcestershiresås
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den blir genomskinlig. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och sjud sedan såsen på svag värme 15 minuter. Var försiktig, varm tomatsås stänker lätt! (Det har jag minsann själv märkt!!!) Smaka av med salt och peppar.
    2. Förvara såsen i kyl. Den går också bra att frysa. Servera den kall eller rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben