Madame Ediths lättbakade äppelkaka

Superlättbakad äppelkaka där du behåller skalet på äpplena kvar.

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena och dela dem i klyftor med skalet kvar. Sprid ut klyftorna i en pajform. Pudra över kanel.
    2. Smält smöret i en kastrull. Drag därefter kastrullen åt sidan. Rör ner strösockret i det smälta smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen. Sist rör du ner äggen. Häll smeten över äppelklyftorna.
    3. Grädda mitt i ugnen i 200° i 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben