Madames festfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Smakrikt och gott.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 rivna lökar
  • 1-2 klyftor vitlök pressad
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser förutom färsen och grädden. Låt stå i 10 minuter.
    2. Arbeta i färsen och forma till en limpa. Lägg på smord eldfast form o stek i ugn på 175 grader i 60 minuter.
    3. Efter halva tiden hälls grädden över limpan, och fortsätt sen och stek färdigt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Liisa62 16 mars 2009

    Hej! Oj, färsen hade jag inte skrivit med. Men nu finns den där. Tack för att du sa till...*L*... Konstigt att receptet ändå blev godkänt trots att jag glömt själva huvudingrediensen..*hmm*..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben