Maddes rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Knäckig och supergod med päron i. Servera med vaniljvisp eller glass!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 päron
  • 150 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Dela päron och skalade rabarber i små bitar och lägg i ugnsfast form.
    2. Smält smöret och vispa med sirap och grädde och dra från plattan.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll i den varma smeten. Blanda till en kladdig smet och bred detta över rabarberna.
    4. Grädda i ugn 175 grader ca 30 min tills ytan är knäckig.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (1)

    pihal 22 juli 2012

    Jättegod paj även om min inte blev knäckig, vet inte vad som gick fel. Mild fin smak med päronen i. Nästa gång tror jag att jag skall ha i ingefära eller kardemumma för att få mer smak. En 4:a i betyg blir det härifrån

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben