Madeiradoftande skinka

Serverar: 4 portioner

En god bjudrätt att laga på resterna av julskinkan.

Ingredienser

  • 500 g kokt, rimmad skinka
  • ½ - 3/4 dl madeira
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk tomatpuré eller chilisås
  • ½ tsk curry, gärna orientalisk
  • 2 tsk senap, stark
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i 3 mm tjocka skivor och lägg dem på varandra på ett ugnssäkert fat. Häll Madeira över och låt skinkan marinera i 30 min-2 tim.
    2. Vispa grädden ganska tjock. Blanda i crème fraiche, tomatpuré, curry och senap. Bred grädden över skinkan.
    3. Grädda i 225 grader, nedersta falsen ca 15 min så att ytan blir guldbrun. Servera med kokt potatis och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guran48 13 november 2011

    mycket gott, dock ökade jag currytillsatsen något och använde hot chili sås

    falk2 30 december 2012

    Jättgott mums,jag hade i thai sweet chili sauce.Det det var dom sista av julskinkan,ska prova med annan sorts skinka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben