Madeiragravad oxfilé

Serverar: 4-6 portioner

Gravad oxfilé passar bra som förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • Marinad
  • 1 dl madeiravin
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 msk krossad svart-, vit- och rosépeppar
  • 1 msk olivolja
  • Sås
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk söt senap
  • 3 msk Dijon senap
  • 3 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk hackade örter gärna färsk dragon eller körvel
  • Instruktioner

    Skär bort hinnorna och fettet från oxfilén. Blanda marinaden i en tjock eller dubbla plastpåsar. Lägg i köttet i plastpåsen och gnid in det med marinaden. Pressa ur luften och förslut påsen. Lägg påsen i kylen i fyra dygn. Vänd på den varje dag. Blanda ingredienserna till såsen. Skär upp oxfilén i mycket tunna skivor. Förvaras i kylskåp upp till 3 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben