Madeirasås

Ingredienser

  • 4 st scharlottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl madeira, halvtorr
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • citronsaft
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Blanda vin, madeira och buljong med den hackade löken.Reducera en aning, sila bort löken, tillsätt crème fraiche och sjud upp igen. Runda av med smöret, smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och citronsaft

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LIH 6 mars 2009

    Jag brukar göra den här såsen till stekt abborre, super gott och enkelt. Du skriver att du reducerar en aning, jag reducerar den till hälften dvs till ca 1,5 dl återstår.... sen har jag vitpeppar i stället för svartpeppar. Vore lite intressant att få veta om det har någon betydelse.

    Relaterade Artiklar

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben