Vi har väl alla ätit röd eller vitvinssås och gillat det, här är en annan variant på vinsås, med madeiravin. Det var mustigt och fylligt i smaken och blev väldigt populärt på middagsbjudningen vi hade. Såsen har dock en ganska tråkig färg, hotta upp den med lite soya om du vill.
Ingredienser
3 fläskfiléer
Salt
Vitpeppar
Madeirasås
2 schalottenlökar
4 msk smör
4 msk mjöl
2 dl halvtorr Maderia
8 dl köttbuljong (löst i vatten)
Salt
Vitpeppar
1 msk schalottenlöksfond
Instruktioner
- Finhacka schalottenlöken, smält smöret i en kastrull och fräs löken i smöret utan att den får färg.
Ta av från värmen och rör ner mjölet.
- Koka upp buljong och Madeira i en annan kastrull.
Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä den sedan med madeirabuljongen lite i taget under omrörning.
Smaka av med salt och peppar och schalottenlöksfond och sila sedan såsen.
- Skär bort senor och fett från fläskfilén, skär den i skivor, banka skivorna tunna och stek dem i smör och salta och peppra.
Liknande recept
Kommentarer (0)