Fläskfile med madeirasås

Serverar: 9-10 portioner

Tid: 40 minuter

Vi har väl alla ätit röd eller vitvinssås och gillat det, här är en annan variant på vinsås, med madeiravin. Det var mustigt och fylligt i smaken och blev väldigt populärt på middagsbjudningen vi hade. Såsen har dock en ganska tråkig färg, hotta upp den med lite soya om du vill.

Ingredienser

  • 3 fläskfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Madeirasås
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 2 dl halvtorr Maderia
  • 8 dl köttbuljong (löst i vatten)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk schalottenlöksfond
  • Instruktioner

    1. Finhacka schalottenlöken, smält smöret i en kastrull och fräs löken i smöret utan att den får färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet.
    2. Koka upp buljong och Madeira i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä den sedan med madeirabuljongen lite i taget under omrörning. Smaka av med salt och peppar och schalottenlöksfond och sila sedan såsen.
    3. Skär bort senor och fett från fläskfilén, skär den i skivor, banka skivorna tunna och stek dem i smör och salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben