Madrascurrykyckling med ananassallad

Serverar: 4 portioner

Kyckling är en gammal och utsökt klassiker på grillen.

Ingredienser

  • 8 kycklingklubbor
  • Marinad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk curry, madras
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk citron, pressad
  • 1/2 tsk nigellafrön (lökfrö), eller svarta sesamfrön
  • En nypa salt
  • Sallad
  • 1 ananas, urgröpt och tärnad
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 0,5 dl rostad kokos i skivor (finns på påse) eller riven
  • 1/2 lime, riven och pressad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden.
    2. Drag av skinnet av klubborna och lägg i marinaden. Låt dra i minst två timmar.
    3. Låt klubborna rinna av på hushållspapper innan du lägger dem på grillen.
    4. Grilla i cirka 20 minuter eller tills köttet lossnar från benet.
    5. Blanda ihop salladen.

    Liknande recept

    4
    15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben