Mättande glutenfritt stenåldersbröd

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En skiva bröd med en skiva smakrik ost är ett potent mellanmål som gör kroppen på gott humör. Låt gärna några skivor ligga framme och torka och ät dem sedan som kex.

Ingredienser

  • 150 g mandlar
  • 150 g pumpakärnor
  • 100 g linfrön
  • 100 g sesamfrön
  • 100 g solrosfrön
  • 1 dl god olja
  • 2 tsk havssalt
  • 5 stora ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 160 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
    2. Blanda alla ingredienser, inget mala eller hacka... Häll röran i formen. Strö över ytterligare solrosfrön och lite havssalt. Grädda brödet i 70 min.
    3. När brödet är klart lyfts det ur formen och får kallna på papperet på ett galler. Skiva sedan upp det och lägg i plastpåsar. Det går bra att frysa men förvaras annars i kylen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben