Mafaldine al Melone

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En otroligt god, lite ovanlig pastasås. Brytningen mellan fruktigheten från melonen och citronsaften och smaken från svartpepparn är det som verkligen lyfter denna rätt. Försök hitta Mafaldine (bred bandpasta med vågad kant), finns från Barilla men inte hos alla handlare.

Ingredienser

  • 350 g Mafaldine pasta (alt. Reginette, Tagliatelle)
  • 50 g smör
  • 1 medelstor cantaloupemelon, skalad, urkärnad och tärnad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl nyriven parmigiano-reggiano-ost
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor stekpanna på medelstark värme. Lägg i melonen när smöret slutat skumma, rör om så att den täcks väl med smör, sänk värmen så att det inte bränner vid, fräs/koka tills nästan all vätska den avger har ångat bort (klibbig koncistens, ca 20-25min). Rör om då och då.
    2. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar samt tillsätt citronsaft och tomatpuré. Häll i grädden och sjud under omrörning tills den har kokat ihop till hälften. Lyft pannan från värmen.
    3. Blanda såsen med den nykokta pastan och den rivna osten.
    4. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben