Mager äggröra med keso

Serverar: 4 portioner

Äggröra är enkel och praktisk mat som du ofta kan kombinera med vad du hittar hemma i skafferiet. Keso är magert och mättande och gör sig utmärkt i den här röran med hälsoriktiga förtecken.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl keso
  • 2 krm salt
  • Ev några stänk tabasco
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 1 litet pkt bladspenat
  • 1 burk hela tomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 knippa gräslök
  • Gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en skål och tillsätt keso, salt och ev tabasco. Rör till en väl blandad smet.
    2. Smält matfett i en teflonbelagd kastrull över svag värme, men låt inte matfettet få färg. Häll äggsmeten i kastrullen och rör om med en träslev. Låt smeten bli krämig.
    3. Värm bladspenaten och burktomaterna var för sig. Rosta brödet, lägg upp det på tallrikar och fördela spenaten på brödskivorna. Täck med äggröra och klipp gräslök över. Lägg några tomater och oliver bredvid.
    4. Servera äggröran som frukost, lunch, entrérätt eller supé. Gör gärna 1 eller 2 portioner i taget. Då blir äggröran luftigare än om du gör allt på en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grashoppan75 7 januari 2012

    Tack för recept på mager äggröra med keso. Har lagat det många gånger. Den vätskar sig mer än vanlig äggröra, men det spelar ingen roll eftersom jag häller bort vätskan. (betyget gäller endast äggröran)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben