Äggröra är enkel och praktisk mat som du ofta kan kombinera med vad du hittar hemma i skafferiet. Keso är magert och mättande och gör sig utmärkt i den här röran med hälsoriktiga förtecken.
Ingredienser
4 ägg
2 dl keso
2 krm salt
Ev några stänk tabasco
2-3 msk smör eller margarin
1 litet pkt bladspenat
1 burk hela tomater
4 skivor vitt bröd
1 knippa gräslök
Gröna oliver
Instruktioner
- Knäck äggen i en skål och tillsätt keso, salt och ev tabasco. Rör till en väl blandad smet.
- Smält matfett i en teflonbelagd kastrull över svag värme, men låt inte matfettet få färg. Häll äggsmeten i kastrullen och rör om med en träslev. Låt smeten bli krämig.
- Värm bladspenaten och burktomaterna var för sig. Rosta brödet, lägg upp det på tallrikar och fördela spenaten på brödskivorna. Täck med äggröra och klipp gräslök över. Lägg några tomater och oliver bredvid.
- Servera äggröran som frukost, lunch, entrérätt eller supé.
Gör gärna 1 eller 2 portioner i taget. Då blir äggröran luftigare än om du gör allt på en gång.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för recept på mager äggröra med keso. Har lagat det många gånger. Den vätskar sig mer än vanlig äggröra, men det spelar ingen roll eftersom jag häller bort vätskan. (betyget gäller endast äggröran)