Mager köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god och innehåller endat 400 kcal/port

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 3/4 dl naturell lättyoghurt
  • Köttfärsåsen
  • 1 gul hackad lök
  • 500 g mager nötfärs(10%)
  • 1 msk vetemjöl
  • 250 g krossade tomater
  • 2 msk lättcréme fraiche
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 skivade tomater
  • 1 dl riven mager ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Spara 2 tsk av mjölet. Finfördela ma Finfördela margarinet i resten av mjölet och blanda sedan i yoghurten. Arbeta ihop en ganska lös men inte kletig deg.
    3. Platta ut degen i en pajform. Låt först pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter och förgrädda det sedan i ca 15 minuter. Under tiden kan du göra köttfärssåsen.
    4. Bryn löken och färsen i en stor stekpanna. Krydda med paprikapulver och cayennepeppar och tillsätt de krossade tomaterna. Låt puttra en liten stund och tillsätt sedan lättcréme fraiche. Såsen får inte bli för tunn!
    5. Fördela köttfärssåsen i pajskalet. Lägg de skivade tomaterna över och strö över den rivna osten.
    6. Grädda pajen i mitten av ugnen tills osten har smält och ytan fått en fin färg!

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben