Mager morotskaka

En riktigt smal kaka! Håller sig saftig tack vare morötterna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 80 g philadelphia light mjukost
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en rund bakform med löstagbar botten. Riv morötterna, vispa ägg och socker kraftigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Blanda i morötterna.
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben