Magnifik morotskaka

En lite annorlunda och nyttigare morotskaka som smakar himmelskt!

Ingredienser

  • 4 dl Ewalie brödmix (finns i glutenfria hyllan)
  • 2½ dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Topping
  • 2 dl färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • Garnering
  • 2 rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja. Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna. Hacka valnötterna och skala och riv sedan morötterna. Blanda ner morötter och valnötter i smeten. Rör om ordentligt.
    3. Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Topping: Blanda färskost, créme fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål.
    5. Bred blandningen över kakan och dekorera med rivna eller svarvade morötter. Hugg in!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben