Majonnäslax med citronsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Ett härligt somrigt recept med en citronsås som inte är av denna värld...

Ingredienser

  • 1 laxsida (1-1.5 kg)
  • 1-2 dl majonnäs
  • 1 pkt fryst dill
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • ½ citron
  • ev. redning
  • salt, socker
  • Instruktioner

    1. Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Lägg i laxen med sidan med skinn på nedåt. Strö saltet över, fördela ut dillen, klicka försiktigt ut majonäsen (tubmajonäs är att föredra), bred ut majonäsen försiktigt. Grädda på 225 i 25 minuter.
    2. Koka upp buljong, creme fraiche, grädde, och vin. Tillsätt rivet skal samt saften av den halva citronen. Red eventuellt såsen. Smaksätt med salt och socker.
    3. Serveras med potatis och gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 18 september 2010

    Jättegott. Syrlig smak som behöver rikligt med grönsaker för att bryta av. Lättlagat och faktiskt inte så onyttigt om man använder sig av lättprodukter som jag gjorde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben