Majs- och kesoplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Goda plättar som går att spara i kylskåpet några dagar.

Ingredienser

  • 1 burk majs (ca 285g)
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ paket keso (ca 125g)
  • 1 krm salt
  • Olja el. smör
  • Instruktioner

    1. Mosa majskornen med en gaffel. Vispa ihop äggen och blanda i mjöl. Rör ner majs, keso och salt.'
    2. Värm lite smör el olja i en stekpanna eller plättlag.
    3. Klicka en matsked av smeten för varje plätt. Bryn ca 2 minuter på varje sida.
    4. Servera med fräscha och eventuellt lite bacon.
    5. Barn kan hjälpa till att mosa majs.
    6. För en vuxnare smak så kan man blanda i lite hackad gräslök i de sista plättarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben