Majs- och kesoplättar
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Goda plättar som går att spara i kylskåpet några dagar.
Ingredienser
1 burk majs (ca 285g)
3 ägg
1 dl vetemjöl
½ paket keso (ca 125g)
1 krm salt
Olja el. smör
Instruktioner
Mosa majskornen med en gaffel. Vispa ihop äggen och blanda i mjöl. Rör ner majs, keso och salt.'
Värm lite smör el olja i en stekpanna eller plättlag.
Klicka en matsked av smeten för varje plätt. Bryn ca 2 minuter på varje sida.
Servera med fräscha och eventuellt lite bacon.
Barn kan hjälpa till att mosa majs.
För en vuxnare smak så kan man blanda i lite hackad gräslök i de sista plättarna.
Liknande recept
Kesoplättar
4
2
Kesoplättar med bärkesella och frukt
5
15 min
2
Kesoplättar
4
1
Majs- och havrebullar
30 min
4
Lchf – Kesoplättar i ugn
2
40 min
4
1
Kryddiga kycklingben med majs- och sötpotatisotto
4
sockerfri apelsin- och chokladtårta
1
7 h 30 min
8-10
1
Hemgjord tacosås
10 min
6-8
Kyckling à la Cape Malay
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!