Majsbröd med citron och rosmarin

Serverar: 35 portioner

Goda bullar som är mjuka i konsistensen och härligt friska i smaken.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 dl polenta, 150 g
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl olivolja
  • 2 msk hackad rosmarin
  • Rivet skal av 1 stor citron
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • Ca 16 dl vetemjöl, ca 1 kg
  • Garnering
  • Polenta
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och häll det över polentan. Rör om och låt svalna. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent och arbeta degen i ca 10 minuter. Låt den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 35 bitar. Rulla ut varje bit till små längder och sno ihop till en knut. Rulla knutarna i polenta. Eller forma bitarna till runda bullar om du vill göra brytbröd.
    3. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper. Stick eventuellt in en liten kvist rosmarin i varje bulle. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben